FAQ

WAT IS EEN SINGLES-SPEED BIKE?

Single Speed ​​betekent letterlijk 'een tempo'. Slechts één versnelling. Ideaal voor uw dagelijkse ritjes naar werk of vrienden. Je kunt je voeten stabiel houden tijdens het fietsen en een terugtraprem (rem met je pedalen) gebruiken om af te remmen. Net als een gewone stadsfiets!

HOE SNEL KAN IK FIETSEN OP EEN SINGLE-SPEED?

Een Lust For Rust fiets gaat 1,5 tot 2 keer zo snel als een gewone stadsfiets. Hoe? Kleinere banden en een efficiëntere lichaamshouding op je fiets. Daarnaast weegt de fiets minder, door het beperkte aantal onderdelen op de fiets.

WAT IS DE DIKTE VAN DE BANDEN?

De banden en wielen zitten tussen een gewone stadsfiets en een racefiets in: 2,8 cm. Dit zorgt voor minder wrijving, maar toch voldoende stabiliteit voor de stad.

Help! IK ZIE GEEN SPATBORDEN. 

Bij elke Lust For Rust fiets wordt een zwart click-on spatbord geleverd. Het houdt je rug droog en schoon als dat nodig is. Monteer hem op je fiets in de herfst en winter, doe hem af in de lente en de zomer.

HOE MOET IK REMMEN?!

Alle Lust For Rust fietsen maken gebruik van een terugtraprem. Dit betekent dat je kunt remmen met je pedalen. Makkelijk, sterk en geen handremmen die kunnen breken.

WAT IS DE LEVERTIJD?

Wij verzenden onze fietsen elke dag. Dit betekent dat het 1 of 2 dagen duurt om je plaats te bereiken. (er is ook een mogelijkheid om de fiets op te halen). Op maat gemaakte fietsen doen er tot 3 weken over om bij u thuis te komen.

HOE WORD DE FIETS AFGELEVERD?

PostNL zorgt voor de levering van je fiets. Je fiets wordt vanuit Utrecht naar je huis gebracht. Tijdens verzending zal de fiets deels worden gedemonteerd. Voorwiel, stuur en zadel dien je zelf te monteren. Uiteraard leveren wij hiervoor de juiste tools en instructies, dus maak je geen zorgen met 2 linkerhanden ;).

KAN IK DE FIETS OOK OPHALEN?

Ja dat kan. Ophalen kan in Werkhoven, of in Utrecht op afspraak. In dat geval wordt de fiets in elkaar gezet zodat u direct kunt fietsen!

HOE KAN IK BETALEN?

Op onze website accepteren wij IDeal of een bankoverschrijving. Als je er geen kunt gebruiken, laat het ons dan weten en we helpen je binnen enkele minuten!

KAN IK DE FIETS RETOURNEREN?

Ja dat kan zeker! De fiets moet echter in dezelfde staat bij ons terugkomen als waarin we hem naar u hebben verzonden. CUSTOMIZE YOUR BIKE fietsen kunnen niet worden geretourneerd.

KAN IK DE FIETS ZIEN VOORDAT IK HEM GA AANSCHAFFEN?

Ja, dat kan! Ondanks dat de foto's in onze WINKEL duidelijk laten zien hoe de fiets is, begrijpen wij dat je de fiets in het echt wilt zien. Neem contact met ons op en kom de fiets bekijken in Werkhoven!


KOOP IK EEN NIEUWE FIETS?

Gedeeltelijk. De frames zijn opgeknapt. Dit houdt in dat gebruikte frames worden gecontroleerd, gestraald en gekleurd met een hoogwaardige poedercoating. Alle andere onderdelen, inclusief de wielen en trapas zijn nieuw. Dit zorgt voor een sterk, duurzaam, nieuw leven voor je fiets. 


Mocht je nog meerdere vragen hebben? neem dan gerust contact met ons op!